Конкурс Алда Мерини

По инициатива на Генералното консулство на Република България в Милано, организаторите на международния конкурс за поезия и литература „Алда Мерини”, взимат решение да учредят специална поетична премия„150-години Пенчо Славейков“.
На 27 април 2016 г.се чества годишнина от рождението на знаменития български автор.
Конкурсът е основан в чест на една от най-известните съвременни поетеси на Италия – Алда Мерини (1931 – 2009 г.). Провежда се за първи път през 2011
Предвидени са награди в две категории:
• поети над 18 години –1 награда от 500 евро
• млади поети под 18 години (условието е да не са навършили пълнолетие към 30 април 2016 )
– първа награда: 300 евро
– втора награда: 200 евро
– трета награда: 100 евро.
Наградите от международното поетично събитие се връчват традиционно всяка есен, а конкурсът набира все по-голяма популярност.
За специална поетична премия „150-години Пенчо Славейков“ могат да се надпреварват само български поети (с българско гражданство) – от България или живеещи в Италия. Текстовете могат да бъдат на италиански или на български език, като вторите трябва да бъдат съпровождани от италиански превод. Всеки участник може да представи до три стихотворения с максимум 30 стиха всяко. Друго важно условие е текстовете да са неиздавани.
Крайният срок участие: 30.05.2016г.
Подробности за изискванията за участие в премията, както и формуляр за кандидатстване, могат да бъдат намерени на сайта на международния конкурс: http://www.premioaldamerini.org/2016edition.html
В рамките на последното издание през 2015 г. са се включили близо 700 души.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *